Eksternt utviklingsteam? Se ofte stilte spørsmål

Juvente

Wiki og podkast for Juvente

Vi har utviklet en nettside hvor ungdom kan finne lettskrevet og riktig informasjon om rusmidler. Og så har vi laget vi en egen podcast-serie om det samme.

Organisasjonen Juvente jobber for å øke ungdommers kunnskap om rus og rusmidler. Det finnes mye informasjon på nett fra før, men den er ofte «slagord-preget» og er skrevet av folk som har en tydelig agenda i rus-debatten. Samtidig sier ungdom at de ikke lærer noe særlig om rus på skolen og at de gjerne vil vite mer, særlig om farer og skader knyttet til rusbruk.

Derfor utviklet vi nettsiden «La Oss Snakke Om». Dette er en wikipedia-lignende side med artikler om ulike rusmidler og om rusmidlers plass i samfunnet. Der kan ungdom finne informasjon om hva ulike rusmidler er laget av, hvordan de ser ut, smaker, lukter, hvordan de funker - og hvilke farer som er knyttet til dem. Selv om dette er fagartikler, har det vært viktig for oss at de bæres av et enkelt, lettfattelig språk.

Det er mulig å søke i artiklene og det finnes også en egen seksjon for blogginnlegg, hvor Juvente har mulighet til å kommentere aktuelle problemstillinger i rusdebatten. Slik skiller man tydelig mellom fakta og meningsstoff.

Brainify utviklet siden, designet den og våre tekstforfattere skreiv de første 20 artiklene, slik at siden skulle ha noe innhold ved lansering. Men vi ville gjøre mer ...

For å gå i dybden i tematikken og være tilgjengelig i de kanalene som Juventes målgruppe benytter, laget vi også podcast-serien «La Oss Snakke Om», med støtte fra Extra-stiftelsen. Med vår seniorkonsulent Bjørn J. Sørheim-Queseth som programleder, intervjuet vi både ungdommer og sentrale fagfolk på rus-feltet. Dette skaper et godt supplement til nettsiden og er en viktig trafikkanal, for å få folk til å engasjere seg i den. Serien er tilgjengelig på iTunes, Spotify og de fleste andre plattformer for podcastlytting.

Programleder og klipping: Bjørn J. Sørheim-Queseth

Se mer på

https://podcasts.apple.com/us/podcast/la-oss-snakke-om/id1456722569
Følg vårt månedlige nyhetsbrev